Szeretem a hagymát, sülve, főve, nyersen, salátában, mindenhogy.
Ezért készült most ez a forró, léleksimogató eredeti recept alapján készült, de gluténmentesen elkészített hagymaleves.
Hozzávalók:
- 6 fej vöröshagyma
- 3 ek. Laktózmentes vaj
- 1 ek olaj
- 2 dl fehérbor
- 1 ek gluténmentes rizsliszt
- 1 liter húsleves alaplé
- Csipet kakukkfű
- 2-3 babérlevél
- Só, bors
- Gluténmentes Pirítós kenyér (most itthon sütöttem kenyeret is)
- Reszelt laktózmentes sajt
Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy lábasban vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát, és alacsony lángon 30 - 40 percig dinszteljük.
Ekkor hozzá öntjük a fehérbort, s magasabb lángon kb. 5-10 percig forraljuk, majd liszttel szórjuk, elkeverjük, ezután felöntjük az alaplével, hozzá adjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, sót, borsot, s alacsony lángon kb. 30 percig rotyogtatjuk.
Közben elkészítjük a pirítóst, megszórjuk reszelt sajttal, s pár pillanatra sütőben toljuk, míg a sajt megolvad a kenyéren.