Ez a végtelenül egyszerű, laktató, pár összetevőből álló, egészséges finomság, kis étkűeknek akár uzsonnára vagy vacsorára, egyebekben pedig nassolnivalónak is tökéletes.
Gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus.
Hozzávalók:
- Pár szem kisebb krumpli (nálam ma 6 szem krumpliból készült)
- 1 db avokádó
- 3-4 szem koktél paradicsom
- Só, bors
- 1 ek. laktózmentes tömlő sajt
Elkészítés:
A krumplikat héjastól megmossuk, s sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, egy tepsibe tesszük a burgonyákat, keresztbe vágjuk őket, s egy pohárral szétnyomjuk őket, majd sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk őket, s ropogósra sütjük őket.
Közben az avokádót félbe vágjuk, kikanalazzuk a belsejét, sózzuk, borsozzuk, pépesítjük, az apróra vágott paradicsomot hozzá keverjük, s a sajtkrémmel homogénre keverjük.
Remek ropogtativaló de uzsonnára vagy vacsorára is tökéletes, végtelenül egyszerű és isteni finom.