Glutén-laktóz-cukormentes túrófánk
2018. február 10. írta: Ízvilágom

Glutén-laktóz-cukormentes túrófánk

 

gm-lm-cukormentes_turofank_2.JPGHa már itt a farsangi szezon, és ha már két hétig a konyha közelébe nem mentem, akkor most hajrá -hajrá be kell pótolnom a kimaradt időt :) Elég komoly elvonási tüneteim voltak konyha nélkül az elmúlt két hétben, be kell valljam.

Ezért íme most itt az eredmény. Puha, édes, gyorsan elkészíthető fánkocskák. Tényleg jó, és hihetetlen omlós :)

Adag: 2-4 fő

Ár: kb. 500 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 250 g rizsliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 250 g laktózmentes túró
  • 180 g laktózmentes joghurt (vagy tejföl, de akkor a rizslisztből 10 grammal kevesebb szükséges)
  • 2 tojás
  • 15 ml (ennek kiméréséhez az alábbi mérőkanalat használtam)  Inka Sweet Stevia édesítő (eredetileg 40 g cukorral készült) 
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat jól kikeverjük az édesítővel, túróval és joghurttal, ezután hozzá adjuk a sütőport és a lisztet, majd akár kézi habverővel, akár gépivel jól kikeverjük a tésztát. Én hagytam picit pihenni, kb. 10 percet, addig felhevítettem a kókuszolajat. Két vizes kanál segítségével kiszaggattam a fánkokat és szépen kisütöttem őket. Megszórhatjuk a tetejüket Inka Sweet Steviával, adhatunk hozzá cukormentes gyümölcslekvárt, de önmagában is finom.

gm-lm-cukormentes_turofank_2.JPGgm-lm-cukormentes_turofank_6.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr913649622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2018.02.13. 19:09:12

Teljesen jól hangzik, főleg laktózérzékenyként, a sztíviát viszont azé' hanyagolnám a förtelmes utóíze miatt, jó az cukorral, csak nem kell szahara mennyiségű porcukrot rászórni.

Persze diabéteszeseknél más a leányzó fekvése, de ha nem vagy az, akkor feleslegesen ne kínozd magad pótszerekkel :)

Ízvilágom 2018.02.13. 19:13:27

@Void Bunkoid: Ez a Stevia, amit én használok, nem az a Stevia amit eddig ismertünk itthon :) Ennem valóban nem érezni az utóízét. S való igaz, a cukor is tökéletes lehet. Ízlés és szükségesség kérdése a dolog.

segar 2018.02.13. 19:14:06

Affenébe már! Ki hiszi el, hogy ez a vacak nem betegít tovább??!? Egy magát beteggé evő család ahelyett, hogy elgondolkodna ez egészséghez visszavezető úton, ilyen "mentes" vackokat kényszerül/akar enni. Minek? :|

Ízvilágom 2018.02.13. 19:22:49

@segar: Tisztelt Hozzászóló! Valószínű Ön nem hiszi el! Azonban mindaddig amíg a szervezete nem teszi szükségessé az Ön által "vacaknak" titulált termékek használatát, addig ameddig nem szükségszerű a használatuk, addig amíg ezek használata kikerülhetetlen, máskülönben nemhogy egészségessé de éppen hogy különösen beteggé válunk, addig bár a véleményét elmondhatja, megoszthatja, mégis úgy gondolom, hogy talán ne ítélkezzen ilyen vehemenciával! Örüljön annak, hogy Önnek nem okoz komoly egészségügyi problémát a táplálkozás! Mindaddig amíg nem érintett, addig legyen kedves nem becsmérlően nyilatkozni valamiről, amiről nincs tapasztalata!
süti beállítások módosítása