Csirkemell sonka borsóval házilag
2023. január 19. írta: Ízvilágom

Csirkemell sonka borsóval házilag

img_20230119_090524.jpgMindenki tapasztalja, s érzi, hogy manapság egyre hihetetlenebb árak néznek szembe velünk a boltok polcain. Ezen túl személy szerint sosem szerettem igazán a bolti szalámikat, mert valahogy 2-3 nap után nyálkás, ragadós lett mindegyik felülete. S bár el tudom olvasni mi van az összetevők közt, mégsem volt sosem bizodalmam a bolti felvágottakban.

Ezért gondoltam sokkal egészségesebben, tudva mik az összetevők, tartósítószer mentes, ha idehaza készül el a csirkemell sonka.

Mostanság míg a "Zuram" disznóhúsból készít finomabbnál finomabb szalámikat, kolbászokat, s egyéb húskészítményeket, addig én baromfiból készítek a reggelire, vacsorára, uzsonnára való szendvicsbe valót. Most épp csirkemell sonkát.

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell filé 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 - 1 tk Só és feketebors
  • 1 tojás fehérje
  • 1 tk keményítő
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó (kihagyható, helyettesíthető)

Ha a borsót valaki nem kultiválja, rakható bele még pritamin paprika, kápia paprika, kukorica, esetleg kicsit több fokhagyma, zöldfűszer, sajt, bármi ízlés szerint.

Elkészítés :

A 300 g csirkemellet felkockázzuk, aprító gépbe rakjuk, adunk hozzá fűszereket, fokhagymát, tojásfehérjét és keményítőt majd jól összeaprítjuk. Miután pépes állaga lett, hozzá adjuk a fagyasztott zöldborsót és összekeverjük a masszát, hogy lehetőleg mindenhová jusson a borsóból. Ezután jó szorosan belecsavarjuk sütő-alufóliába, mint egy szaloncukrot. Én a Hewa márkájú Sütőpapír&Alufólia csomagolót használtam, ezt a típust nagyon szeretem.

Becsomagolas után egy kisebb sütőformába rakjuk a csomagot, amit félig töltünk vízzel, s így rakjuk be a sütőbe. 140 fokon 70-80 percre.

Ezután megvárjuk míg teljesen kihül, s azután máris fogyasztható a saját készítésű, zsírszegény, tartósítószer mentes és tényleg 100 % csirkemellből készült szendvics feltétünk.

img_20230119_090556.jpgimg_20230119_090543.jpgimg_20230119_090519.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr2618029536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása