Újabb kamra és fagyasztó ürítő villám ebéd.
Vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes.
Hozzávalók: 1 adaghoz
- 200 g burgonya (pucolva)
- 150 g zöldborsó
- Csipet só
- Csipet cukor
- Csipet fekete bors
- 1 evőkanál reszelt ementáli sajt - nálam laktózmentes
- 1 csipet szerecsendió
- 1 ek. natúr joghurt - nálam laktózmentes
- Egy marék friss bazsalikom
- 2 szál aprított petrezselyem
Elkészítés :
A krumplit meghámozzuk, szeletekre vagy darabokra vágjuk, s kevés olajon megsütjük.
A fagyasztott zöldborsót kevés vízben (épp csak amennyi ellepi) csipet sóval és cukorral főzzük puhára. Pillanatok alatt kész. Pár szem borsót kiveszünk belőle a díszítéshez, a többit egy evőkanál natúr joghurttal, borssal és szerecsendióval, kevés aprított petrezselyemmel és pár levél bazsalikommal fűszerezzük majd össze turmixoljuk.. Ezután beleszórjuk a sajtot és ezzel is sűrítjük.
A burgonyát összekeverjük a szósszal, díszítésképp megszórjuk a kiszedett borsóval, bazsalikom levelekkel és kevés chili pehellyel.