Bazsalikomos zöldborsó pestó burgonyával
2022. március 15. írta: Ízvilágom

Bazsalikomos zöldborsó pestó burgonyával

img_20220315_102213.jpgÚjabb kamra és fagyasztó ürítő villám ebéd. 

Vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes.

Hozzávalók: 1 adaghoz

  • 200 g burgonya (pucolva)
  • 150 g zöldborsó 
  • Csipet só
  • Csipet cukor 
  • Csipet fekete bors 
  • 1 evőkanál reszelt ementáli sajt - nálam laktózmentes
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 ek. natúr joghurt - nálam laktózmentes
  • Egy marék friss bazsalikom
  • 2 szál aprított petrezselyem

 

Elkészítés :

A krumplit meghámozzuk, szeletekre vagy darabokra vágjuk, s kevés olajon megsütjük.

A fagyasztott zöldborsót kevés vízben (épp csak amennyi ellepi) csipet sóval és cukorral főzzük puhára. Pillanatok alatt kész. Pár szem borsót kiveszünk belőle a díszítéshez, a többit egy evőkanál natúr joghurttal, borssal és szerecsendióval, kevés aprított petrezselyemmel és pár levél bazsalikommal fűszerezzük majd össze turmixoljuk.. Ezután beleszórjuk a sajtot és ezzel is sűrítjük.

A burgonyát összekeverjük a szósszal, díszítésképp megszórjuk a kiszedett borsóval, bazsalikom levelekkel és kevés chili pehellyel.img_20220315_102220.jpgimg_20220315_102207.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6117780700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása