Mostanában egyre gyakrabban vannak napok amikor nem kívánom a húst, ezért zöldségből készítek finomságot. Ez a mostani leves is ilyen kreálmány. Boltba sem volt kedvem menni, így a megszokott lusta üzemmód bekapcsolt, s így készült ez a tartalmas leves. Volt a fagyasztóban brokkoli volt egy kis zöldborsó, a kamrában egy kis csicseriborsó konzerv. Ezekből készült ez a zöldséges tárkonyos leves.
Hozzávalók : 2 személyre
- 150 g csicseriborsó konzerv
- 150 g Brokkoli (én a szárát is meghámoztam és felhasznált)
- 1 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 liter víz
- Csipet só, csipet fehér bors, csipet vegeta
- 1 tk szárított tárkony (frisset is használhatunk, akkor intenzívebb ízt kapunk)
- 1 dl tejszín (nálam laktózmentes)
Elkészítés :
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A szárát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd 1 liter hideg vízbe rakjuk a borsóval együtt és forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor kerül bele a csicseriborsó és a fűszerek a tárkony kivételével.
További 10 percig főzzük a levest majd hozzá adjuk a tejszínt és a tárkonyt. Egyet rottyan és már kész is.