Tárkonyos zöldség leves csicseroborsóval
2021. május 21. írta: Ízvilágom

Tárkonyos zöldség leves csicseroborsóval

img_20210509_110829.jpgMostanában egyre gyakrabban vannak napok amikor nem kívánom a húst, ezért zöldségből készítek finomságot. Ez a mostani leves is ilyen kreálmány. Boltba sem volt kedvem menni, így a megszokott lusta üzemmód bekapcsolt, s így készült ez a tartalmas leves. Volt a fagyasztóban brokkoli volt egy kis zöldborsó, a kamrában egy kis csicseriborsó konzerv. Ezekből készült ez a zöldséges tárkonyos leves.

 Hozzávalók : 2 személyre

  • 150 g csicseriborsó konzerv
  • 150 g Brokkoli (én a szárát is meghámoztam és felhasznált)
  • 1 marék fagyasztott zöldborsó 
  • 1 liter víz
  • Csipet só, csipet fehér bors, csipet vegeta
  • 1 tk szárított tárkony (frisset is használhatunk, akkor intenzívebb ízt kapunk)
  • 1 dl tejszín (nálam laktózmentes)

Elkészítés :

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A szárát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd 1 liter hideg vízbe rakjuk a borsóval együtt és forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor kerül bele a csicseriborsó és a fűszerek a tárkony kivételével.

További 10 percig főzzük a levest majd hozzá adjuk a tejszínt és a tárkonyt. Egyet rottyan és már kész is.

img_20210509_110823.jpgimg_20210509_110755.jpgimg_20210509_110832.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr9316491224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása