Fokhagymás sajtos tallér
2023. december 25. írta: Ízvilágom

Fokhagymás sajtos tallér

img_20231225_160926.jpgEzt a sajtos tallért még a nagymama készítette, annyiban másképp, hogy az nem volt glutén és laktózmentes, hanem sima lisztből készült tallér volt.

Ízesítésben lehet variálni, sima sajtos, vagy bármilyen fűszer amit szeretünk szóba jöhet. Pl kömény, fokhagyma, hagyma, pirospaprika. Ki mivel szeretné feldobni.

Én most a fokhagymát választottam.

Hozzávalók:

  • 250 g Schar B mix gluténmentes liszt keverék
  • 2 ek burgonya keményítő
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 púpos tk fokhagymapor
  • 1 tk só 
  • 10 g margarin (laktózmentes Liga)
  • 15 dkg tejföl (laktózmentes)
  • 2 kisebb tojás

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, s a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Szükséges esetén a tészta állaga adja, adatunk hozzá még kevés lisztet, vagy kevés tejfölt, ahhoz, hogy rugalmas, jól gyúrható, tésztát kapjunk.

Ezután a tallér sütőnket a gázon jól felmelegítjük, s közben kis golyókat formázunk a tésztából. Ha kisebbek a golyók akkor négyesével, ha nagyobbak, akkor hármasával tudjuk kisütni őket.

Nekem ebből az adagból 93 db golyó, azaz ugyanennyi tallér sült ki. A sütés elég időigényes, de nekem kb 1 óra alatt megsültek a finom tallérok. 

Remek sós nasi, s napokig el is áll. Már ha marad. Nálunk a készítés harmad napján már nem volt belőle :)

img_20231223_132157.jpgimg_20231223_132044.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1618288217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása