Ez a végtelenül egyszerű leves, nagy kedvenc nálunk.
Sokszor csinálom, mert tényleg egyszerű, gyors, még az ára is kedvező, finom, felmelegít, szóval szeretjük.
Hozzávalók: 2 főre
- 5 tojás (3 felverve, 2 egészben)
- 1 ek zsír
- 1 ek liszt (nálam gluténmentes)
- 2 kk ételízesítő
- 1 kk só
- 1 csipet frissen őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 liter víz
Elkészítés:
A lisztből és zsírból rántást készítünk, amire amikor már szép barna, rászórjuk a pirospaprikát, majd szinte azonnal a vizet. Ezután fűszerezzük, majd megvárjuk míg felforr, ezután a 3 db felvert és sózott tojást belecsurgatjuk a lobogó levesbe, majd pedig a két egész tojást is beleütjük.
Pár perc alatt készre főzzük, s még forrón tálaljuk. Ennyire végtelenül egyszerű, gyakorlatilag annyi idő alatt készül el, míg felforr a leves leve, plusz előtte 5 perc míg a rántás megbarnul, s utána 3 perc míg a tojás megfő.