Imádom a gyümölcsleveseket. Bármilyen gyümölcsből.
Most a tavasszal befőttnek és fagyasztóba elrakott cseresznye, meggy, málna és áfonya került bele.
Langyosan is finom, de hidegen isteni. Számunkra legalább is mindenképp.
Hozzávalók:
- 250 g fagyasztott meggy (befőtt is lehet)
- 200 g cseresznye befőtt levével együtt
- 50 g (1 kupak) folyékony édesítőszer (használható cukor is)
- 3 rúd fahéj
- 1 ek citromlé
- 1 ek vaníliás cukor zéró (használtó normál is)
- 200 g fagyasztott málna
- 200 g fagyasztott áfonya
- 200 ml laktózmentes habtejszin
- 3 lapos tk keményítő
Elkészítés:
A fagyasztott meggyet annyi vízzel öntjük fel amennyi éppen ellepi, hozzá adjuk az édesítőt és a fahéj rudakat, valamint a citromlevet, s lassan elkezdjük hevíteni. Kb félidőben hozzá adjuk a cseresznye befőttet a levével együtt, majd mikor elkezd forrni, hozzá öntjük az áfonyát, s kb 2-4 perc után a habtejszínben elkevert keményítőt. Jól elkeverjük, és le is vesszük a tűzről, még mielőtt a hő összekapná a tejszínt.
Hideg vízbe állítva hűtjük, hogy ha lehet minél gyirsabban kihűljön. Mikor már langyos, akkor adjuk hozzá a fagyasztott málnát. S azzal együtt tálaljuk.
Díszíthetjük tejszínhabbal, én most ezt kihagytam.