Vegyes gyümölcs leves
2024. szeptember 11. írta: Ízvilágom

Vegyes gyümölcs leves

img_20240911_184914.jpgImádom a gyümölcsleveseket. Bármilyen gyümölcsből.

Most a tavasszal befőttnek és fagyasztóba elrakott cseresznye, meggy, málna és áfonya került bele.

Langyosan is finom, de hidegen isteni. Számunkra legalább is mindenképp. 

Hozzávalók:

  • 250 g fagyasztott meggy (befőtt is lehet)
  • 200 g cseresznye befőtt levével együtt
  • 50 g (1 kupak) folyékony édesítőszer (használható cukor is) 
  • 3 rúd fahéj
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek vaníliás cukor zéró (használtó normál is)
  • 200 g fagyasztott málna
  • 200 g fagyasztott áfonya 
  • 200 ml laktózmentes habtejszin
  • 3 lapos tk keményítő

Elkészítés:

A fagyasztott meggyet annyi vízzel öntjük fel amennyi éppen ellepi, hozzá adjuk az édesítőt és a fahéj rudakat, valamint a citromlevet, s lassan elkezdjük hevíteni. Kb félidőben hozzá adjuk a cseresznye befőttet a levével együtt, majd mikor elkezd forrni, hozzá öntjük az áfonyát, s kb 2-4 perc után a habtejszínben elkevert keményítőt. Jól elkeverjük, és le is vesszük a tűzről, még mielőtt a hő összekapná a tejszínt.

Hideg vízbe állítva hűtjük, hogy ha lehet minél gyirsabban kihűljön. Mikor már langyos, akkor adjuk hozzá a fagyasztott málnát. S azzal együtt tálaljuk.

Díszíthetjük tejszínhabbal, én most ezt kihagytam.

img_20240911_184859.jpgimg_20240911_184902.jpgimg_20240911_184909.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr10018489615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása