Ez egy igazán gyors, könnyű recept, amivel nem kell órákig a tűzhely mellett állni.
Hozzávalók : 2 fő részére
- 400 g csirkemell kockázva
- 2 púpos ek tejföl (nálam laktózmentes)
- 1 púpos ek liszt (nálam gluténmentes)
- Só, feketebors ízlés szerint
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
- 150 g reszelt sajt (nálam laktózmentes)
- 2 kisebb tojas (vagy egy nagyobb)
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 pohár (2 dl) rizs
- Dupla annyi víz, mint amennyi rizs
- 1 csipet Vegeta
Elkészítés :
A bacon szeleteket egymást fedve elhelyezzük egy őzgerinc formába, a többi hozzávalót összekeverjük (húst, rá a lisztet, tejfölt a sajtot, sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, tojást s jól összedolgozzuk), majd belekanalazzuk a formába, a bacon szeletekkel pedig befedjük.
180 fokos sütőbe kb 30 percig sütjük, majd kiborítjuk egy tepsibe, s a másik felét is megsütjük.
Közben olajat hevítünk, amin a rizst megpirítjuk, majd dupla annyi vízzel felöntjük. Sózzuk, vagy vegetával ízesítjük s készre főzzük. Mikor a rizs már majdnem megfőtt hozzá adjuk a kukoricát és együtt fedő alatt készre főzzük.
Szeletelés előtt megvárjuk míg kicsit hűl, úgy szebben lehet szelni.