Franciasaláta tojással
2024. május 26. írta: Ízvilágom

Franciasaláta tojással

img_20240520_175510.jpgGyerekként sokszor volt franciasaláta az asztalon, hisz végtelen egyszerű, gyors, költséghatékony, s majdnem mindenki szereti. Azonban valamiért mostanában csak ritkán keszítem, s úgy általában ritkán eszem. De eldöntöttem, hogy ez mostantól változni fog. S újra terítékre kerül ez a saláta. Akár ünnepeken, akár a hétköznapokon. 

Hozzávalók:

  • 450 g fagyasztott zöldség keverék - franciasaláta alap (persze elkészíthető friss alapanyagokból is)
  • 1 nagyobb savanykás alma
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb savanyú uborka
  • 5 ek mustár 
  • 5 ek majonéz 
  • 5 ek tejföl (nálam laktózmentes)
  • Fél citrom leve
  • Só ízlés szerint
  • 5 tk porcukor

Elkészítés:

A zöldség mixet sós vízben feltesszük főni, az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a csemege uborkát szintén kockázzuk. A tojásokat szintén feltesszük főni. Kemény tojást készítünk, így kb 10 perc kell neki.

Amíg a tojás és a zöldségek főnek a majonézt, mustárt, tejfölt, porcukrot, kevés sót összekeverjük. S miután a zöldség kihűlt belekeverjük a szószba. A főtt tojásokat is kihűtjük, félbe vágjuk őket, s a saláta tetejére rakjuk őket. Hűtve, hidegen tálaljuk. 

Húsok mellé, önmagában, ebédre, uzsonnára, vacsorára, vendégváróként is megállja a helyét. img_20240520_175505.jpgimg_20240520_175457.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr9318414141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása