Lencse leves tört tésztával
2021. november 07. írta: Ízvilágom

Lencse leves tört tésztával

img_20210522_160912_1.jpgEz a recept pillanatok alatt elkészíthető, tartalmas finom lélekmelengető finomság.

Csupán pár hozzávaló és fél óra kell, s már található is. 

Hozzávalók: 2-4 főre 

  • 100 g szárzeller
  • 100 g lencse
  • 100 g sárgarépa 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 100 g húsos szalonna (én most egy darab sonkát raktam bele) 
  • Csipet bors
  • Csipet só 
  • 1 kk. kakukkfű (ha van friss az a legjobb) 
  • 100 g vegyes tört tészta (én használtam cérnametéltet, kis kagyló tésztát, kis fodros kockatésztát, betűtésztát - kinek milyen maradék tészta van otthon, nyilván megfelelő méretűre törve). De persze egy típusú tészta is megteszi, de ebben az a lényeg, hogy vegyesen használjuk őket. 

Az olaszok úgy nevezik Pasta rotta con lenticchie. Villámgyors, finom, forró, egészséges. 

Elkészítés :

A szalonnát / sonkát megpiritjuk, majd arra tesszük rá az apróra darabolt hagymát, zellerszárat, sárgarépát. Együtt pirítjuk pár percig folyamatos kevergetés mellett. Majd fűszerezzük s beletesszük a lencsét, felöntjük vízzel. Mivel a lencse megdagad, 1.5x annyi vízzel mint amennyi ellepi. 

20-30 percig főzzük, s ha előtte a levét újra felöntjük vízzel, ekkor újra fűszerezzük, s belerakjuk főni a tört tésztát. Fontos, hogy a leves ne legyen se túl sűrű se túl híg. Tartalmas forró levest kapjunk.img_20210522_160907.jpgimg_20210522_160850.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4916570136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása