Ismét egy húsmentes ételt hoztam.
Ez a curry egy, ha minden előkészület (értsd bab beáztatása) megtörténik, akkor nagyon gyorsan elkészthető, laktató finomságot készítettem.
Adag: 2 fő
Hozzávalók:
- 100 g tarkabab (vagy vörös, vagy épp vegyesen fehér és vörös, ízlés szerint)
- 1 db lédús paradicsom
- 140 g sűrített paradicsom
- 100 g házi paradicsomlé (nálam házi, de a bolti is megteszi csak akkor kicsit savanykásabb lesz a ragu)
- 50 g rizs
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 2 ek. Oliva olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk. őrölt római kömény
- 2 kk. házi római köményes chili szósz (chili pehellyel, vagy bolti chili szósszal is helyettesíthető, de akár el is hagyható)
- 2 tk. mandras curry por (bármely curry por megteszi)
- 1 kk só
- 1 tk fekete bors
Elkészítés:
A rizst feltesszük főni 2,5x annyi sós vízben, mint maga a rizs. Puhára főzzük. Közben az előző nap éjszaka beáztatott babot nagyjából 20 perc alatt kevés sóval és babérlevéllel együtt puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olíva olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, összezúzott fokhagymát, majd rászórjuk a római köményt, curryt sót, borsot és pár percig folyamatos kevergetés mellett hagyjuk picit a fűszereket is sülni. Ezután ráöntjük a kockára vágott paradicsomot, s kb. 10 percig rotyogtatjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt és a paradicsom levét, majd a megfőtt és lecsepegtetett babot s a főtt rizst is hozzá adjuk. Ezután még 15 – 20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek, s a felesleges folyadék elpárologjon, s egy a rizottónál kicsivel sűrűbb egyveleget kapjunk.