A mai leves tulajdonképp eredetileg Filippino recept, amit természetesen egy picit átalakítottam. Tulajdonképp zöldségből bármi és bármilyen mennyiség kerülhet bele csak amit szeretnénk. Ez igazán egy erőlevesnek vagy nagyon gazdag zöldség levesnek illene be de mégsem az. Picit olyan mint a Minestrone, de mégsem az. Valamivel "vékonyabb", mint a hagyományos húsleves, de igazán ízletes, különlegesen finom.
Adag: 4 fő
Ár: 900 Ft
Elkészítés idő: 35-40 perc
Hozzávalók:
- Fejenként 1 db csirke alsó comb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 40 g gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- negyed fej kelkáposzta (kb 400 g)
- 4-6 fagyasztott paraj labda (ha friss van az még jobb)
- 1 cukkini fele
- fél citrom
- 1 tk só
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 ek kókuszolaj
- 1,5 liter alaplé (zöldség vagy csirke, egyénileg eldönthető)
Tipp:
- Ha nincs alaplé, használjunk vizet és leves kockát.
- A paraj helyett bátran használhatunk brokkolit is. De tulajdonképp ízlés szerint bármilyen zöldséget bele főzhetünk, lényeg, hogy ne főzzük őket péppé.
- Tálaláskor megszórhatjuk korianderrel, úgy még különlegesebb, még frissebb ízt kapunk végeredménynek.
Elkészítés:
A csirke combokat egy leveses lábosban, egy kevés kókusz olajon a bőrös felükkel lefelé elkezdjük pirítani, majd mikor szép piros lesz a bőre, megfordítjuk egy pillanatra. Épp csak azért, hogy egy vékony réteg képződjön a másik oldalán is. Ezután a húsokat kiszedjük és a vöröshagymát megdinszteljük, majd mikor már szépen összefonnyadt, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért is. Ezután visszahelyezzük rá a húsokat, és felöntjük 1,5 liter alaplével. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint, hozzá adjuk a karikára vágott répát, majd a felvágott vagy legyalult káposztát, és kb. 20 percig hagyjuk rotyogni, ezután adjuk hozzá a félbe vágott cukkini karikákat és a parajt, majd főzzük még 10 percig. Miután lekapcsoltuk a gázt alatta, adjuk hozzá fél citrom levét, s forrón tálaljuk.