Adag: 4 fő
Ár: 900 Ft
Elkészítés idő: 35-40 perc
Hozzávalók:
- Fejenként 1 db csirke alsó comb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 40 g gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- negyed fej kelkáposzta (kb 400 g)
- 4-6 fagyasztott paraj labda (ha friss van az még jobb)
- 1 cukkini fele
- fél citrom
- 1 tk só
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 ek kókuszolaj
- 1,5 liter alaplé (zöldség vagy csirke, egyénileg eldönthető)
Tipp:
- Ha nincs alaplé, használjunk vizet és leves kockát.
- A paraj helyett bátran használhatunk brokkolit is. De tulajdonképp ízlés szerint bármilyen zöldséget bele főzhetünk, lényeg, hogy ne főzzük őket péppé.
- Tálaláskor megszórhatjuk korianderrel, úgy még különlegesebb, még frissebb ízt kapunk végeredménynek.
Elkészítés:
A csirke combokat egy leveses lábosban, egy kevés kókusz olajon a bőrös felükkel lefelé elkezdjük pirítani, majd mikor szép piros lesz a bőre, megfordítjuk egy pillanatra. Épp csak azért, hogy egy vékony réteg képződjön a másik oldalán is. Ezután a húsokat kiszedjük és a vöröshagymát megdinszteljük, majd mikor már szépen összefonnyadt, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért is. Ezután visszahelyezzük rá a húsokat, és felöntjük 1,5 liter alaplével. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint, hozzá adjuk a karikára vágott répát, majd a felvágott vagy legyalult káposztát, és kb. 20 percig hagyjuk rotyogni, ezután adjuk hozzá a félbe vágott cukkini karikákat és a parajt, majd főzzük még 10 percig. Miután lekapcsoltuk a gázt alatta, adjuk hozzá fél citrom levét, s forrón tálaljuk.