Babcurry
2020. július 06. írta: Ízvilágom

Babcurry

img_20200704_174235.jpgIsmét egy húsmentes ételt hoztam.

Ez a curry egy, ha minden előkészület (értsd bab beáztatása) megtörténik, akkor nagyon gyorsan elkészthető, laktató finomságot készítettem.

Adag: 2 fő

Hozzávalók:

  • 100 g tarkabab (vagy vörös, vagy épp vegyesen fehér és vörös, ízlés szerint)
  • 1 db lédús paradicsom
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 100 g házi paradicsomlé (nálam házi, de a bolti is megteszi csak akkor kicsit savanykásabb lesz a ragu)
  • 50 g rizs
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 ek. Oliva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 2 kk. házi római köményes chili szósz (chili pehellyel, vagy bolti chili szósszal is helyettesíthető, de akár el is hagyható)
  • 2 tk. mandras curry por (bármely curry por megteszi)
  • 1 kk só
  • 1 tk fekete bors

Elkészítés:

A rizst feltesszük főni 2,5x annyi sós vízben, mint maga a rizs. Puhára főzzük. Közben az előző nap éjszaka beáztatott babot nagyjából 20 perc alatt kevés sóval és babérlevéllel együtt puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olíva olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, összezúzott fokhagymát, majd rászórjuk a római köményt, curryt sót, borsot és pár percig folyamatos kevergetés mellett hagyjuk picit a fűszereket is sülni. Ezután ráöntjük a kockára vágott paradicsomot, s kb. 10 percig rotyogtatjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt és a paradicsom levét, majd a megfőtt és lecsepegtetett babot s a főtt rizst is hozzá adjuk. Ezután még 15 – 20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek, s a felesleges folyadék elpárologjon, s egy a rizottónál kicsivel sűrűbb egyveleget kapjunk.img_20200706_175624.jpgimg_20200704_174438.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7915985228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.