Emlékeztek a régi de legszuperebb melegszendvics sütőre? Gyerekkorunkban ebben készült a legfinomabb melegszendvics, mely egy igazán egyszerű, olcsó és kiadós vacsi vagy reggeli lehet. Azóta ezt az unokahúgaim is minden alkalommal kérik mikor nálam vannak. Isteni! Bár már sütőben készül a régi szendvics sütő hiánya miatt de azért így is finom.
Ebben a receptben az alap ugyanaz, csak most nem párizsit vagy gépsonkát használtam hanem csirke májat. És hát így sem maradt egy morzsa sem.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemáj (ezt szoktam párizsit vagy gépsonkát használni az eredeti receptben)
- 1 kk fekete bors
- 1 tk majoranna
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db főtt tojás
- 1 ek oliva olaj vagy étolaj
- 1 kk citromlé
- Só ízlés szerint
- 1 kk fekete bors
- 1 ek mustár
- 1 ek majonéz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 nagy dobozos tejföl
- Reszelt sajt a tetejére
Elkészítés :
A tojásokat keményre főzzük. Közben a májat kevés olajon készre sütjük. Borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Majd a máj nagy részét apróra vágjuk.
A megfőtt tojásokat ketté vágjuk, kiszedjük a sárgájukat a fehérjét pedig apró kockákra vágjuk. A sárgáját villával törjük össze egy nagyobb tálban, adjuk hozzá az olajat, citromlevet, sót, borsot, majonézt, mustárt s alaposan összekeverjük. Hozzá adjuk az apróra vágott fehérjét, az apró kockákra vágott vöröshagymát, az apróra vágott májat, petrezselymet és a tejfölt. Ízlés szerint itt még adhatunk hozzá sót borsot akár ételízesítőt.
A kenyér szeleteket becsülettel pakoljuk meg a krémmel, szórjuk meg reszelt sajttal és az egészben maradt májat is tegyük a szeletekre s dugjuk be a forró előmelegített sütőbe s süssük készre. Akinek van a régi szendvics sütője az bedughatja abba is. Ropogósabb is lesz és gyorsabban is lesz kész.
Mi imádjuk!
Megjegyzés : a májat nem muszáj egészben meghagyni, ízlés kérdése