Gyerekként sokszor ettünk gomba pörköltet. Aztán idővel valahogy mióta magam vezetem a háztartásomat, csak nagy ritkán készítettem. Pedig igazán gyors, egyszerű, olcsó és finom. Tálalható tésztával, nokedlivel, rizzsel, tejföllel vagy tejföl nélkül.
Most mivel volt maradék gomba a hűtőben, és gyorsan kellett valami meleg étel, így ez készült.
Adag: 4 fő
Ár: kb. 700 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 200 g csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk. só
- 1 kk. bors
- 1 tk. édes piros paprika
- kb. 0.4 dl víz
- 1 csomag tészta (nálam gluténmentes tészta, s most csak makaróni tészta volt itthon) köretként
Elkészítés:
A vöröshagymát kevés zsíron vagy olajon megdinszteljük, közben darabokra (vagy szeletekre) vágjuk a gombát, majd amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a paprikát, majd a gombát és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát. Eközben a tésztát kifőzzük, s akárcsak a hagyományos pörköltet tálaljuk.