Néha napján én is megkívánom az édes ízeket, s ilyenkor mindig gondban vagyok mit dobjak össze gyorsan.
Most, mint mindig szerettem volna ha gyorsan kész van, nem kell hozzá egyéb, mint amit a kamrában megtalálok, s mégis finom lesz.
Ebből a gondolatmenetből született a mai keksz. S mivel a kollégának is jutott belőle, mondhatom nem csak nekem ízlett. Egy morzsa nem sok, annyi sem maradt. Ami igen jó érzés a lelkemnek.
Hozzávalók:
- 250 g köles liszt
- 250 g kókuszliszt
- 1 csipet só
- 0.5 zacskó sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 170 g olvasztott vaj (nálam Liga laktózmentes)
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 150 g sós mogyoró (nem kell apróra vágni)
- 200 kockára vágott aszalt gyümölcs (nálam most aszalt lime, mangó, ananász, maraguja, narancs, citrom volt)
- 2 ek. mazsola
- 1 lime leve
- 1 dl rumaroma
- Kb. 2 dl író (nálam laktózmentes)
- Kb. 10 dkg étcsokoládé kockázva
Díszítéshez:
Olvasztott csoki, dekorgyöngy
Elkészítés :
A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. Nem kell, hogy tökéletesen sima legyen, csak éppenhogy keverjük össze. A folyadék mennyisége miatt tűnhet túl lágynak vagy vizesnek a tészta, de a gluténmentes tészta igényli majd. Egy evőkanál és a tenyerünk segítségével gombócokat formálunk és kissé lapítva egy sütőpapírral kibélelet tepsibe rakjuk őket s kb. 200 fokon nagyjából 15 - 20 perc alatt készre sütjük őket. Sülés után hagyjuk kihűlni őket mert forrón könnyen törnek. Majd amikor kihűltek, mártsuk csokiba az egyik felét, szórjunk rá dekorcukrot vagy gyöngyöt, de akár anélkül csak csokival is kiváló. Hagyjuk a csokit megszáradni, s már fogyasztható is.
Ha marad belőle akkor napokig eláll.