Szeretem az édesköményt. Pár évvel korábban a legjobb barátnőm anyukájánál fogyasztottam, s olyannyira megtetszett az íze, hogy azóta elég gyakran készítek belőle ezt - azt. Most épp salátát.
Pusztán csak pár alapanyag kell ehhez a salátához, hiszen ez is amolyan hirtelen ötlettől vezérelt, hűtő ürítő, maradékot felhasználó vacsora volt.
Adag: 2-3 fő
Ár: kb. 700 Ft
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 1 db közepes édeskömény
- 1 kisebb fej lilahagyma
- kb. 10-15 dkg eidami sajt (bármilyen keményebb sajt jó hozzá)
- 15 dkg kockázott bacon
- 1 kanál citromlé
- 1 teáskanál ecet
- 1 púpozott teáskanál cukor
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A bacont egy serpenyőben pirosra sütjük. Közben az édesköményt megmossuk, megszárítjuk, félbe vágjuk majd vékony szeletekre vágjuk. Ugyanezt tesszük a lilahagymával is, a sajtot pedig apró kockákra vágjuk fel, majd egy tálban összekeverjük őket. Kevés borssal, és ízlés szerint sóval megszórjuk, de vigyázzunk mert a bacon is kellőképp sós. Az ecetet keverjük össze kevés cukorral, valamint egy evőkanál bacon alól vett zsírral, s ezzel az egyveleggel locsoljuk meg a salátát és forgassuk jól össze. Tálaláskor bacon darabokkal kínáljuk.
Gyors, olcsó, egyszerű, finom. Vacsorára épp elegendő.