Natúr pulykamell salátával, kölessel
2023. április 13. írta: Ízvilágom

Natúr pulykamell salátával, kölessel

img_20230412_134757.jpgAz ünnepek után nem árt egy kis mértékletesség az étkezésben, vagy ha már most készülünk a nyári szezonra, akkor is tökéletes választás ez a főétel. De ha ezek mind nem is szükségesek, akkor is jól tud esni egy laza saláta, kis friss natúr szelet, s a megszokott rizs helyett egy kis köles, mint köret. 

Végtelenül egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora varázsolható csupán pár alapanyagból. S most épp akciós volt a pulykamell is, így a megszokott csirke helyett erre esett a választásom, valamint a saláta is. 

Hozzávalók: 2 adag

  • 450 g pulykamell
  • 250 g zacskós vegyes saláta
  • 100 g köles (szárazon ennyi) 

 

  • Magok a salátára, ezek el is hagyhatóak
  • 1 ek szotyola mag
  • 1 tk lenmag
  • 1 tk szezámmag
  • 1 ek tökmag
  • 1 tk fenyőmag

 

  • Só ízlés szerint
  • Csipet fekete bors
  • Petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • Csipet őrölt kömény (elhagyható) 
  • Olíva olaj
  • Saláta öntet ízlés szerint (lehet ezersziget öntet, lehet ceasar öntet, mustáros öntet, lehet csupán olíva olaj, mindenki a saját ízlése szerint válasszon) 

Megjegyzés : ez az étel pont olyan, amilyet a saját ízlésünk diktál. Mind a saláta öntet, mind a fűszerek, mind a köles izesítésének tekintetében. A saláta önteket én saját magam szoktam készíteni, mind az ezersziget öntetet, mind a ceasar öntetet, mind mustáros öntetet. De ez is egyéni ízlés döntése. Semmi sem kötelező minden variálható, kiegészíthető vagy elhagyható. 

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, ha nem szelet én vásároltuk, majd sózzuk, s zúzott fokhagymával megkenjük s állni hagyjuk. Közben a kölest alaposan átmossuk, és kb 2 ek hevitett olíva olajara tesszük miután lecsepegtettük. S 1-2 percig kevergetjük majd hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, s megszórjuk ízlés szerint sóval, köménnyel s felöntjük annyi vízzel, ami nagyjából kétszeres mennyiség, mint a köles. Alacsony fedő alatt főzzük, és szükség esetén adunk még hozzá vizet.

Közben a hús mindkét oldalát kevés olíva olajon készre sütjük.

A salátát egy tálba halmozzuk, összekeverjük az uborkával, megszórjuk a magokkal, kevés saláta öntettel, mellé halmozzuk a készre főtt kölest és sült húst.img_20230412_134735.jpgimg_20230412_134752.jpgimg_20230412_134800.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7718101482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása