Tárkonyos pityókaleves kolbásszal
2025. március 08. írta: Ízvilágom

Tárkonyos pityókaleves kolbásszal

Ezzel a recepttel is egy villámgyors, egyszerű és finom, végeredményt kapunk. Ha vannak saját termesztésű zöldségeink, esetleg szoktunk kolbászt is tölteni akkor gyakorlatilag vásárlás nélkül elkészíthető.

img_20250222_122305_edit_346372200631001.jpgHozzávalók: 4 adaghoz

  • 4 közepes krumpli (pityóka) 
  • 1 nagyob sárgarépa
  • 1 fél pritamin paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír 
  • Só, bors, vegeta ízlés szerint
  • 10 dkg száraz kolbász (nálam most saját készítésű) 
  • 1.dl sűrített paradicsom (nálam most saját készítésű) 
  • 1 tk tárkony (frisset is használhatunk, de a legjobb ha készítünk erdélyi ecetes tárkonyt. Ez esetben az ecet a hozzávalók közül kiesik) 
  • 1 ek 10%os ecet
  • Tejföl ízlés szerint (ez akár ki is hagyható)img_20250222_104245.jpg

Elkészítés :

A répát, hagymákat, krumplit megpucoljuk, a répát és a vöröshagymát és paprikát apróra vágjuk, fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, s egy kevés zsíron pár percig dinszteljük őket. img_20250222_105015.jpgimg_20250222_110424.jpgEzután hozzá adjuk a karikára vágott kolbászt, ezzel is összeforgatjuk, míg a kolbász picit kiengedi a zsírját, majd adunk hozzá egy csipet piros paprikát, fekete borsot, sót, s ezután hozzadjuk a kockára vágott krumplit és egy kevés paradicsomlét. Felöntük vízzel, adunk hozzá vegetát, s alacsony lángon hagyjuk készre főni. Mikor a zöldségek megfőttek, hozza adjuk a tárkony és egy evőkanálnyi ecetet. Összekeverjük s tálaláskor adunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű tejfölt.

img_20250222_122305_edit_346372200631001.jpg

img_20250222_122400_edit_346380022569541.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4118778606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása