Ezzel a recepttel is egy villámgyors, egyszerű és finom, végeredményt kapunk. Ha vannak saját termesztésű zöldségeink, esetleg szoktunk kolbászt is tölteni akkor gyakorlatilag vásárlás nélkül elkészíthető.
Hozzávalók: 4 adaghoz
- 4 közepes krumpli (pityóka)
- 1 nagyob sárgarépa
- 1 fél pritamin paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- Só, bors, vegeta ízlés szerint
- 10 dkg száraz kolbász (nálam most saját készítésű)
- 1.dl sűrített paradicsom (nálam most saját készítésű)
- 1 tk tárkony (frisset is használhatunk, de a legjobb ha készítünk erdélyi ecetes tárkonyt. Ez esetben az ecet a hozzávalók közül kiesik)
- 1 ek 10%os ecet
- Tejföl ízlés szerint (ez akár ki is hagyható)
Elkészítés :
A répát, hagymákat, krumplit megpucoljuk, a répát és a vöröshagymát és paprikát apróra vágjuk, fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, s egy kevés zsíron pár percig dinszteljük őket. Ezután hozzá adjuk a karikára vágott kolbászt, ezzel is összeforgatjuk, míg a kolbász picit kiengedi a zsírját, majd adunk hozzá egy csipet piros paprikát, fekete borsot, sót, s ezután hozzadjuk a kockára vágott krumplit és egy kevés paradicsomlét. Felöntük vízzel, adunk hozzá vegetát, s alacsony lángon hagyjuk készre főni. Mikor a zöldségek megfőttek, hozza adjuk a tárkony és egy evőkanálnyi ecetet. Összekeverjük s tálaláskor adunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű tejfölt.