Gombapaprikás füstölt ízekkel
2020. április 01. írta: Ízvilágom

Gombapaprikás füstölt ízekkel

img_20200331_201406.jpgVillámgyors, egyszerű, megfizethető és szerintem nagyon finom! Készíthetjük friss, de akár konzerv gombából is. Én most annyi csavart vittem a bevált receptbe, hogy korábban megfőzött füstölt hús levével öntöttem fel nem pedig sima vízzel. Ez a füstölt íz szerintem nagyon jót tett neki.

Adag: 2 fő

Hozzávalók:

  • 200 g gomba (lehet üveges is amit felhasználás előtt lecsepegtetünk)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek. füstölt hús zsír
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 ek. rizsliszt (sima lisztet is használhatunk természetesen)
  • 2 - 3 dl füstölt hús lé (előző nap füstölt nyers szalonnát és húst főztem meg, s ennek a levét használtam fel), attól függően mennyi szaftot szeretnénk hagyni. A friss gomba is enged némi plusz levet, ezzel számoljunk
  • 1 ek tejföl (nálam laktózmentes)
  • fekete bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk üvegesre. Ezután kerüljön rá a füstölt pirospaprika, a feldarabolt gomba, és a rizsliszt, majd a füstölt hús lé, vagy a víz, mellyel felöntjük. Épp csak, hogy ellepje a gombát. Fűszerezzük, és főzzük puhára a gombát. Amikor a gomba paprikás készen van, adjuk hozzá a tejfölt és akár galuskával, akár rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.

A füstölt hús lé szerintem igazán különlegessé teszi a hagyományos gombapaprikást. Bár én mindenhogyan szeretem! :)

img_20200330_134139.jpgimg_20200330_134206.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7115566678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása