Villámgyors, egyszerű, megfizethető és szerintem nagyon finom! Készíthetjük friss, de akár konzerv gombából is. Én most annyi csavart vittem a bevált receptbe, hogy korábban megfőzött füstölt hús levével öntöttem fel nem pedig sima vízzel. Ez a füstölt íz szerintem nagyon jót tett neki.
Adag: 2 fő
Hozzávalók:
- 200 g gomba (lehet üveges is amit felhasználás előtt lecsepegtetünk)
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek. füstölt hús zsír
- 1 tk. füstölt pirospaprika
- 1 ek. rizsliszt (sima lisztet is használhatunk természetesen)
- 2 - 3 dl füstölt hús lé (előző nap füstölt nyers szalonnát és húst főztem meg, s ennek a levét használtam fel), attól függően mennyi szaftot szeretnénk hagyni. A friss gomba is enged némi plusz levet, ezzel számoljunk
- 1 ek tejföl (nálam laktózmentes)
- só
- fekete bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk üvegesre. Ezután kerüljön rá a füstölt pirospaprika, a feldarabolt gomba, és a rizsliszt, majd a füstölt hús lé, vagy a víz, mellyel felöntjük. Épp csak, hogy ellepje a gombát. Fűszerezzük, és főzzük puhára a gombát. Amikor a gomba paprikás készen van, adjuk hozzá a tejfölt és akár galuskával, akár rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.
A füstölt hús lé szerintem igazán különlegessé teszi a hagyományos gombapaprikást. Bár én mindenhogyan szeretem! :)