Az ötlet a Zuram fejéből pattant ki, mégpedig, hogy valahol valamikor evett valamit amit így hívtak, és az milyen finom is volt.
Ezért hát nekiálltunk padlizsán salátát gyártani saját értelmezésben, saját szájíz szerint, s ez lett belőle :)
Igazi nyári frissítő finomság
Adag: 2-4 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pici só
- pici bors
- pici oregánó
- fél csokor petrezselyem
- 1 nagy natúr joghurt(laktózmentes)
- pár csepp olíva olaj
Elkészítés:
A padlizsánt megsütjük, majd mikor már megsült, de még nem teljesen puha, kivesszük a sütőből, megvárjuk míg kissé kihűl, leszedjük a héját és felkockázzuk. Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, s összekeverjük őket a joghurttal. Ebbe a keverékbe szórjuk a fűszereket és az olíva olajat, valamint az aprított petrezselymet. Mikor a padlizsán kockák kihűltek, azokat is beleszórjuk a joghurtba, összekeverjük és már kész is a finom saláta.
Húsok mellé köretként, vagy önmagába pirítóssal is megállja a helyét.