Szeretem a pitéket. Minden formában. Sokszor készítek sósat is édeset is. Ezt a tésztát pedig különösen kedvelem, ebből is többször készítettem már korábban is ilyen -olyan pitéket. Ezeknek a receptjét itt valamint itt olvashatjátok.
Ahogy eddig is, most is glutén és laktózmentesen készítettem el a piténket és ebben sem csalódtam.
Adag:2-4 fő
Ár: kb. 800 Ft
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt (nálam Nutrie Free gluténmentes liszt)
- 10 dkg hideg vaj (laktózmentes)
- 3-4 evőkanál hideg víz
- 1 nagy csipet só
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 1 kisebb padlizsán
- 3-4 db chilli paprika, ki mennyire szereti a csípőset
- 1 fél csirkemell
- só
- bors
- 10 dkg reszelt sajt (nálam Laktózmentes Eidami)
- 1 szál újhagyma
- 4 tojás
- kevés olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percre hűtőbe tesszük.
Addig a padlizsánt megmossuk, majd teljesen szárazra töröljük és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk kissé, de vigyázzunk mert a padlizsán bármennyi olajat képes magába szívni, ezért ne öntsünk folyton alá újra. A hagymát felkarikázzuk, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd szintén ízesítjük. Sóval borssal.
Húsz perc után a tésztát egy kivajazott, kilisztezett pite sütőbe lapogatjuk úgy, hogy a széleinél vastagabban legyenek. Ezután rakjuk bele a megpirított csirkemellet, rá a szeletekre vágott padlizsánt, hagymát, majd óvatosan ráöntjük a felvert tojást, majd rászórjuk a chilli paprikát csak úgy hanyagul, és előmelegített sütőbe rakjuk. Lassú tűzön készre sütjük. Nagyjából 30 - 35 percre van szüksége. 30 perc letelte után kivesszük a pitét, és megszórjuk a reszelt sajttal, és visszadugjuk a sütőbe még 5 percre, hogy a sajt ráolvadjon és szép színt kapjon.
Kiváló vacsora, vagy akár reggeli, tízórai is lehet belőle.