A quiche egy francia pite, vagy sokan francia pizzának is nevezik. De bárhogy is, nagyon finom, s remekül variálható.
Szeretem az ilyen egyszerű, mégis finom reggeliket, vacsorákat. Ízlés szerint bármit, de tényleg bármit bele lehet tenni amit otthon találunk. Én most a zöldséges változatot készítettem el, s igazán jó döntés volt.
Adag: 2-4 fő
Ár: 800 Ft
Elkészítési idő: 110-120 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt (nálam Nutrie Free gluténmentes liszt)
- 10 dkg hideg vaj
- 3-4 evőkanál hideg víz
- 1 nagy csipet só
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 1 cukkini
- 1 marék spenót
- 1 doboz mascarpone (nálam laktózmentes)
- 1 paradicsom
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
- 4 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percre hűtőbe tesszük. Addig a cukkinit hosszában szeletekre vágjuk zöldséghámozó segítségével. A hagymát felkarikázzuk, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot pedig karikára vágjuk.
Húsz perc után a tésztát egy kivajazott, kilisztezett pite sütőbe lapogatjuk úgy, hogy a széleinél vastagabban legyenek. Ezután rakjuk bele a szeletekre vágott cukkinit, hagymát, paradicsomot, majd óvatosan ráöntjük a felvert tojást, elszórva rákanalazzuk a mascarpone sajtot, megszórjuk spenóttal, és előmelegített sütőbe rakjuk. Lassú tűzön készre sütjük. Nagyjából 30 - 35 percre van szüksége.