Bár az ünnepek már elmúltak, de ezt a gyorsan elkészíthető édességet bármikor össze lehet dobni ha valami egyszerű és finom desszertet szeretnénk készíteni.
Amikor a klasszikus zserbó helyett, valami gyorsabb elkészíthető, de ízében ugyanolyan finomságot szeretnénk készíteni, akkor ez a golyó tökéletes választás.
Természetesen glutén és laktózmentes mentesen.
Hozzávalók:
- 15 dkg gullon gluténmentes keksz
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg házi baracklekvár
- 10 dkg porcukor
- 1 tk rum (vagy rumaroma, de ha gyerekek is fogyasztják természetesen el is hagyható)
Bevonó:
- 2 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Díszítés:
- Darált dió
Elkészítés :
A hozzávalókat, a diót, kekszet aprító gépbe tesszük s daráljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, rumot, baracklekvárt s az egyveleget jól összekeverjük,hogy egy könnyen formázható,de nem ragadós masszát kapjunk. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük.
Az étcsokoládét és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk, s a golyókat megmártjuk benne. Majd a tetejüket megszórjuk darált dióval, s hűtőbe rakjuk a golyókat míg meg nem dermednek.