Szintén egy olyan étel, melyet gyakorlatilag bármikor, de ha akad a fagyasztónkban egy adag, akkor akár a karantén idején is elkészíthetünk, mely nem tartozik a drága ételek kategóriájába, egyszerű elkészíteni, finom, és szerintem laktató. Még akkor is, ha nem színhúsból készül. Bár sokan nem szeretik a belsőségekből készült ételeket, de én mégis azt gondolom, hogy aki viszont igen, az tudja jól, hogy ez az étel is opció lehet a változatos étrend biztosítására. És bizony igen – igen ízletes tud lenni.
Adag: 2-4 fő
Hozzávalók:
- 500 g csirkezúza
- 1 ek. disznózsír vagy olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db erős paprika (elhagyható)
- 1 liter víz
- só, fekete bors
Elkészítés:
A zúzát alaposan mossuk meg, majd nézzük át és szükség esetén tisztítsuk meg. A vöröshagymát apróra vágva, a fokhagymát összezúzva dinszteljük meg kevés zsiradékon. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a zúzát (melyet akár darabolhatunk is), öntsük fel vízzel (talán soknak tűnik az 1 liter víz, de a lassú és hosszú főzés alatt be fog sűrűsödni, s kiváló szaft fog redukálódni) majd fűszerezzük és lefedve nagyjából 1,5 – 2 órán át főzzük alacsony lángon)á
Tálalhatjuk galuskával, tésztával. Mellé pedig savanyúságot tálalhatunk.