A spagettit bármikor könnyen összedobhatjuk, s ezekben az időkben, melyeket manapság élünk, lehetőség szerint mindenki otthon tartózkodik, legalább is ez lenne a célszerű, szintén egy remek alternatíva lehet egy gyors ebédre. Hiszen nem kell hozzá más, csak egy kis darált hús (jelenleg a fagyasztóból), egy kis gomba (jelen esetben üveges), vöröshagyma, paradicsomszósz (nálam most volt még anyukám által készített házi paradicsomszósz, de a bolti spagetti szósz is tökéletes), só, bors, oreganó és tészta. Azt gondolom ezek az alapanyagok minden háztartásban megbújnak a kamra polcain, és a fagyasztóban.
Nem nagy ördöngösség, végtelenül egyszerű az elkészítése, gyors, finom, viszonylag olcsó, laktató fogás kerekedik belőle.
Adag: 2-4 fő
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj, vagy 1 ek. disznózsír
- 200 g gomba darabolva
- 400 g paradicsomszósz
- 1 tk. oreganó
- 1 tk. só
- 1 tk. őrölt fekete bors
- 1 csomag spagetti tészta (nálam gluténmentes)
- 10 dkg reszelt sajt (nálam laktózmentes)
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzá adjuk az aprított fokhagymát, azután a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, ezután jöhet a gomba, majd a paradicsomszósz. Ezután fűszerezzük, (amennyiben a paradicsomszósz nagyon savanykás lenne, én szoktam hozzá adni egy kevéske cukrot, de természetesen ez elhagyható) és még pár percig rotyogtatjuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük, s a raguval és sajttal megszórva tálaljuk.