Ma ismét a hűtőben és a kamrában talált alapanyagokból készítettem, egy laktató, olcsó, gyors, nyári finomságot, amivel egyúttal a maradékot is el/felhasználtam.
Adag: 2 fő
Ár: kb. 800 Ft
Elkészítési idő: kb. 15-20 perc
Hozzávalók:
- 120 g padlizsán felkockázva héjastól
- 85g cukkini felszeletelve
- 90 g (közepes) lilahagyma felszeletelve
- 1közepes sárgarépa reszelve
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 2 doboz Rio Mare tonhal konzerv saját levében
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 g (gluténmentes) paradicsomos penne tészta (szárazon mérve)
- ízlés szerint só, feketebors
- csipernyi chili pehely
- 2 evőkanál kókuszzsír (helyettesîthető pl. Olívaolajjal)
- koktélparadicsom
- citrom
Elkészítés:
A tészta főzésével kezdjük. Míg a tészta megfő addigra készen leszünk a feltéttel is. A hagymát szeleteljük vékonyra, majd wokban (sima serpenyő is használható) kókuszolajon fonnyasszuk meg. A megtisztított és felvágott padlizsánt és cukkinit és reszelt répát is adjuk hozzá, fűszerezzük, s kerüljön bele a zúzott fokhagyma is. Pár perc alatt összeforgatjuk, s ekkor kerüljön bele a tonhal konzerv és a petezselyem is, s óvatosan keverjük össze. A tésztát szűrjük le, s keverjük a zöldségekhez. Locsoljuk meg citromlével, majd citrom gerezddel és paradicsommal díszítve tálaljuk.