A káposztás tésztát, vagy cvekedlit, mindenki másképp szereti. Van aki édesen, van aki borsosan. Mi általában édesen fogyasztottuk. S én azóta is így szeretem, bár kóstoltam már a sós-borsos változatot is.
Szintén egy igen gyors, egyszerű és olcsó fogás.
Adag: 2 fő
Ár: kb. 400 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 250 g fejes káposzta
- 50 ml olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 250 g fodros tészta tálaláshoz (nálam gluténmentes)
Elkészítés:
A fejes káposztát lereszeljük, majd száraz serpenyőben a cukrot karamellizáljuk és rászórjuk a lereszelt káposztát. Ebben addig pirítjuk míg a káposzta egyrészt össze nem esik, másrészt szépen meg nem barnul. Közben lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Mikor a káposzta elfőtte a saját levét és szépen megkaramellizálódott, adjuk hozzá a leszűrt tésztát, majd cukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Ha sósan-borsosan készítjük, akkor is ugyanez a folyamat csak a végén sózzuk, borsozzuk