Nálam abszolút dobogós ez az étel, hiszen az alkotó elemeket külön - külön is szeretem, így együtt pedig nekem tényleg nyerő kategóriát jelent.
Egyszerű is, gyors is, finom is.
Egyetlen hátránya, hogy manapság a halnak arany ára van, pláne a harcsának. Viszont én szerencsés vagyok, mert a Zuram apukája nagy horgász, és a tőle kapott halacska igazán friss és mivel dunai horgászról beszélünk, tuti, hogy nem is zsíros a hal.
Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 4 szelet harcsa (hagyhatjuk egészben is, de le is fejthetjük a vázról a húst)
- 1 tojás + csipet só + csipet szódabikarbóna + annyi liszt (nálam GM liszt), hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
- 4-5 szem nagyobb krumpli
- 1 fej hagyma
- majonéz ízlés szerint (van aki sok, van aki kevesebb majonézzel szereti, így ez opcionális)
- 2 ek tejföl (nálam Laktózmentes)
- 6 szem paradicsom
- 1 csokor koriander
- só, bors az ízesítéshez
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, kicsit megvárjuk míg megfő, hozzá karikázzuk a hagymát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzá adjuk a majonézt valamint a tejfölt és hagyjuk állni, míg a többi alapanyagot feldolgozzuk.
A halat alaposan megtisztítjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk a szeleteket, majd beleforgatjuk a palacsinta tésztába. Ezután forró, bő olajban kisütjük őket.
Amíg a hal sül, a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, megsózzuk, megszórjuk tépett korianderrel.