Korábban is készítettem már kovászos uborka levest, ami nagyon jól sikerült. Ennek a receptjét megtalálhatjátok a blogon. Most azonban kicsit másképp készítettem el, de most is ugyanolyan friss, gyors, egyszerű és ízletes hűs leves készült.
Adag: 2 fő
Ár: 500 Ft
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 6-8 db kovászos uborka
- kb. 3 dl kovászos uborkalé
- 3-4 gerezd az uborkához használt fokhagyma (ha frisset használunk, akkor csak 1 gerezd kerüljön bele, hisz a friss sokkal intenzívebb)
- 1 dl főző tejszín (nálam laktózmentes)
- 3 evőkanál natúr joghurt (nálam laktózmentes)
- 1 jó nagy maréknyi friss bazsalikom
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tk. fekete bors
- bacon kockák
- sajt tallérok
Elkészítés:
A kovászos uborkát daraboljuk bele egy turmixgépbe, majd adjuk hozzá a borsot, a fokhagymát és egy kevés uborka lét és turmixoljuk jól össze. Ezután adjuk hozzá a petrezselymet, a bazsalikomot, a maradék uborkalét, a joghurtot és a tejszínt majd szintén turmixoljuk még nagyjából 3-5 percig, míg kellőképp selymes, sima lesz. A sűrűségétől függően adhatunk hozzá még uborkalét, ha túl sűrűnek találjuk.
Bacon kockákkal, ropogós sajt tallérokkal és a bacon pár csepp zsírjával tálaljuk.