Banános - ribizlis zabkása glutén - és laktózmentesen
2018. március 31. írta: Ízvilágom

Banános - ribizlis zabkása glutén - és laktózmentesen

bananos_ribizlis_zabpehely_10.JPGMa reggel egy rostokban gazdag, finom, és egészséges reggeli készûlt nálunk. Persze glutén -és laktózmentes alapanyagokból. Végtelenül egyszerű az elkészítése, és mégis nagyon kiadós reggeliben lehet részünk.

Adag: 2 fő

Ár: 400 Ft

Elkészítési idő : Ha korán kelünk, akkor egy óra is elég neki, én azonban a kását előző este készítettem

Hozzávalók:

  • 1 bögre gluténmentes zabpehely (1 bögre=2 dl)
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre laktózmentes tej
  • 1 marék szárított banán (vagy friss ha van otthon)
  • 1 marék ribizli
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

A folyadékokat felmelegítjük, és hozzá tesszük a zabpelyhet és a mézet. Egyszer felforraljuk, majd hozzá keverjük a szárított banánt is. (Ha frisset használunk, akkor értelemszerűen csak tálalásnál kerüljön hozzá). Lefedjük, és egy éjszakán á hagyjuk "ázni". Reggelre a zab szépen felszívja a folyadékot, a banán is kellemesen puha lesz és ízes lesz. Elfogyasztás előtt már csak annyi a dolgunk, hogy megmelegítsük és díszítsük ribizlivel, és banánnal. 

De fogyaszthatjuk önmagában, különböző magokkal, gyümölcsökkel, ízlés szerint. Illetve készíthetjük csak víz hozzáadásával is, ez is opcionális lehetőség. :)

image_138.jpegimage_137.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr278895640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbii Bihaly 2016.07.19. 16:20:12

miért kéne neki ennyi idő? én vízzel csinálom általában a zabot, felforralom a vízforralóval (kb. 3 perc), ráöntöm a zabra, elkeverem, és hagyom ehetőre hűlni, ezalatt kellemesen megszívja magát és legfeljebb fél óra a dolog....

Ízvilágom 2016.07.19. 16:21:06

Ki így, ki úgy készíti! Semmi nncs kőbe vésve.
süti beállítások módosítása