Adag: 2 fő
Ár: 400 Ft
Elkészítési idő : Ha korán kelünk, akkor egy óra is elég neki, én azonban a kását előző este készítettem
Hozzávalók:
- 1 bögre gluténmentes zabpehely (1 bögre=2 dl)
- 1 bögre víz
- 1 bögre laktózmentes tej
- 1 marék szárított banán (vagy friss ha van otthon)
- 1 marék ribizli
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A folyadékokat felmelegítjük, és hozzá tesszük a zabpelyhet és a mézet. Egyszer felforraljuk, majd hozzá keverjük a szárított banánt is. (Ha frisset használunk, akkor értelemszerűen csak tálalásnál kerüljön hozzá). Lefedjük, és egy éjszakán á hagyjuk "ázni". Reggelre a zab szépen felszívja a folyadékot, a banán is kellemesen puha lesz és ízes lesz. Elfogyasztás előtt már csak annyi a dolgunk, hogy megmelegítsük és díszítsük ribizlivel, és banánnal.
De fogyaszthatjuk önmagában, különböző magokkal, gyümölcsökkel, ízlés szerint. Illetve készíthetjük csak víz hozzáadásával is, ez is opcionális lehetőség. :)

