A hagymalevest nagyon szeretem, ahogy a fokhagyma levest is. De ma gondoltam egyet s mivel nem volt itthon vörös hagyma, ezért elővettem a maradék lila hagymát s abból alkottam.
Végtelenül egyszerű, gyors és olcsó fogás. És ami az ízét illeti...nos, elèg ha annyit mondok, hogy a Zuram kétszer is szedett belőle egy étkezés alatt?! :D
Ár: 500 Ft
Adag: 2-3 fő
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 3 fej nagyobb lilahagyma
- 4 dl csirke alap lé ( vagy 4 dl víz amibe fel csirke leves kocka kerül)
- 1 evőkanál olaj
- étkezési szalonna (kevés, kb. 5 dkg)
- 1 dl tejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál frissen őrölt bors
- pár csepp citromlé
- bacon chips a díszítéshez
Elkészîtés:
A szalonnát felkockázzuk, majd a kevés olajon megpirîtjuk. Ehhez adjuk a felszeletelt lilahagymát, majd felöntjük a csirke alap lével (vagy a vízzel, benne a csirke leves kockával). Amikor a hagyma megfőtt, ez kb. 15 percet vesz igénybe, botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd adunk hozzá 1 dl tejszínt. Pár percig forraljuk, majd egy kevés hidegvízbe feloldjuk a keményítőt s a leveshez adjuk. Ezután igény szerint sózzuk, borsozzuk, s sült bacon szalonnával tálaljuk. Tálaláskor pár csepp citromlét csepegtetünk a leveshez ez savasságot ad neki, ezzel tökéletesen ellensúlyozva a lilahagyma éseskés îzét.