Ez az étel amolyan ronda, de finom kategória méltán büszke résztvevője lehetne.
A farháton túl sok hús nincs. Még a libáén sem. Ez tény. Cserébe viszont megfizethető. Ez is tény. S általában levesnek szokták elkészíteni. De én levest nem akartam, így készítettem egy tölteléket, s ezt töltöttem bele a farhátba. Tulajdonképp egyfajta töltelék ágynak használtam a liba ezen részét. Nos az eredmény meglepően ízletes lett.
Köretként rizst, krumplipürét esetleg vegyes salátát javaslok.
Ár: 900 Ft
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: kb. 2 óra
Hozzávaló:
- 1 db liba farhát
- 10 dkg gomba
- 10 dkg csemegekukorica
- 10 dkg borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 szelet Gluténmentes kenyér
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet ételízesítő
- 1 db egész tojás
- 10 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A farhátat megtisztítjuk, besózzuk, majd tepsibe helyezzük. A gombát apróra vágjuk, és kevés olajon kissé megpirítjuk, majd egy tálba tesszük. A kukoricát és a borsót sós vízben megfőzzük, és a gombához adjuk. Apróra vágott vöröshagymát, egy csokor apróra vágott petrezselymet, 1 tojást, a fűszereket, 10 dkg apróra vágott és megpirított szalonnát adunk a gombához. A kenyérszeleteket beáztatjuk vízbe, majd jól kinyomkodjuk, és a tálba tesszük. A tölteléket összekeverjük, majd a liba farhátat megtöltjük vele. 180 fokos előmelegített sütőben, másfél órán keresztül fóliával lefedve sütjük, majd a fóliát levéve, 250 fokon 15 perc alatt pirosra sütjük. Krumplipürével tálaljuk.