Szeretem a barackot minden formában és minden mennyiségben.
A szülinapomon a barátnőm elvitt egy "mi magunk főzzük meg a vacsoránkat" helyre. Imádtam :) Onnan jött az ötlet, hogy az amúgy nem is feltétlenül összeillő alapanyagokat párosítsuk egymással. S a végén kiderül, hogy igazán ízletes, finom végeredmény születik. Ezért most a barackkal kísérleteztem kicsit.
Adag: 4 fő
Ár: 800 Ft
Elkészítési idő: 20 perc+Hűtés
Hozzávalók:
- 6 szem őszibarack
- 8 szem sárgabarack
- Fél citrom leve
- Fél narancs leve
- 2 dl tejszín (nálam laktózmentes)
- 10 ml folyékony édesítőszer (helyettesíthető cukorral is, ízlés szerint. Én nem szeretem az édeset, ezért nem használok sokat belőle)
- 50 ml hideg víz
- 6-8 jégkocka
Elkészítés:
3 szem őszibarackot és 4 szem sárgabarackot kockára vágunk, majd egy lábosban az édesítővel és a víz felével együtt feltesszük főni. Forrás után 3-4 percig hagyjuk rotyogni, ezután levesszük a tűzről és egy turmix gépben pépesre pürésítjük. A turmixhoz, hozzá facsarjuk a fél citrom és a fél narancs levét, hozzá adjuk a maradék feldarabolt barackot, a jégkockákat és újra összeturmixoljuk.
A jég lehűti és hígítja a levest. A turmixolás után berakjuk a hűtőbe minimum egy órára, majd tejszínnel és barack szeletekkel díszítjük.