Sokszor mondtam és még fogom is. Imádom a gyümölcsöt. S imádom a belőle készült hűs levest is. Imádom a nyarat, hisz ilyenkor a friss zsenge zöldségek, ízekben gazdag gyümölcsök tárháa überelhetetlen.
Minden formában és ízben, nyersen vagy levesben, esetleg salátákban, mindenhogy jöhetnek a kert adta finomságok :)
Ezúttal egy hideg "nyers" gyümölcslevest készítettem. Gyors, finom, hűsítő. Egyáltalán nem édes, sőt inkább savanykás. Ha valaki nagyon vágyik az édesre természetesen a saját ízlése szerint ízesítheti. Én azonban jobban szeretem a savanykás ízeket, pláne ilyen melegben :)
Adag: 4-6 fő
Ár: ~1000 -1200 Ft
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 15 dkg cseresznye
- 15 dkg meggy
- 2 szem őszibarack (vagy 1 nagyobb)
- 3 szem sárgabarack
- 20 dkg eper (ên a tavaly elrakott fagyasztottat használtam, hogy legyen hely az idei gyümiknek :) )
- 10 dkg ribizli
- 1,5 liter laktózmentes tej
- 2 evőkanál méz
- 1 ek keményítő
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, majd a barackokat felkockázzuk, a cseresznyét, meggyet esetleg kimagozhatjuk, én egyben hagytam, a ribizlit leszedjük a száráról, s picit félre tesszük őket. Az epret én előzö este kivettem, hagytam kiolvadni. Közben a tejet picit meglangyosítjuk, s elkeverjük benne a mézet. Mikor már meleg, de nem forr, a tejszínben elkeverjük a keményítőt és a tejhez adjuk. Jól elkeverjük, s lekapcsoljuk alatta a gázt. A gyümölcsöket a tejhez adjuk, óvatosan megkeverjük s hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztás előtt, hűtve tároljuk, s pici tejszínhabbal kínáljuk.