Egy ténylegesen lisztmentes, könnyű, egészséges ês vitamindús majdnem hamburger :)
Aki szereti a friss zöldségeket, annak kiváló lehet a zsemle helyettesítésére. A szendvicsbe tênyleg bármi kerülhet bele kinek-kinek a saját szájíze szerint.
Én a következőkből készítettem.
Ár: 400 Ft/adag
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
A húspogácsához most is a már korábban bejegyzett Chicken nuggets pogácsám receptjét használtam
- 600 g csirkemell
- csipet só
- csipet fehérbors
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt (nálam most Eidami sajt került bele)
A szendvics alapjához:
- 2 levél jégsaláta fejenként
- 1 nagyobb paradicsom felszeletelve
- Jalapenó paprika szeletek (azoknak akik szetik a csípős ízeket)
- Ízlés szerint bármilyen sajt ( nálam feta sajt)
- majonéz (vagy ketchup vagy mustár, szintén ízlés szerint)
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, borssal, fokhagymával, sajttal a robotgépbe helyezzük és pépesre vágjuk. Ezután tenyérnyi pogácsákat formázunk belőle és forró teflon serpenyőbe, minimális mennyiségű olajon alacsony lángon megsütjük őket. Ebből az adagból négy közepes mêretű pogácsa lesz.
Míg a hús sül, óvatosan leszedjük a jégsaláta leveleit, ha lehet egybe szedjük le a fejről, hogy megtartsa a kehely formáját a levél. Ebbe lehet pakolni a sajtot, a szószt, paradicsomot és jalapenot. Majd jöhet rá a megsült húspogácsa. Rá a második szelet saláta, vagy ha elég nagy a levél be is burkolhatjuk a husit vele, mint egy takaróval.
S már kész is a salátába csomagolt csirke hús pogácsa, avagy a hamis hambi :) ;)