Ezer éve nem ettem már lángost, de nemrég úgy voltam vele, hogy ha a lakásban csupa olaj szag is lesz, én bizony akkor is megcsinálom. És jól tettem. Nagyon finom puha, lágy lángost kaptam. Bár a tészta igen - igen lágy lett, de talán épp emiatt volt olyan finom a végeredmény, még ha kicsit nehezebb is volt vele dolgozni.
A tésztát én most kb. 2 órán át hagytam állni, a hűtőben, hidegben. Bizony nem melegben. És a hűtőben akár egy hétig is eláll. Már ha ugye marad belőle.
Hozzávalók:
- 0,5 kg Nutrie Free Gluténmentes kenyérliszt
- 3 dkg élesztő + 1 csipet cukor
- 1 egész tojás
- 1 dl laktózmentes tej
- 3 dl laktózmentes kefir
- 1,5 tk só
- Feltét : Laktózmentes tejföl, laktózmentes sajt, reszelt fokhagyma, só
Elkészítés:
Langyos tejbe elmorzsoljuk az élesztőt pici cukorral. Miután felfutott az élesztő hozzá keverjük a többi hozzávalóhoz, majd egy robotgép segítségével jól kidagasztjuk. Én egy igazán lágy, már-már majdnem hogy híg tésztát kaptam. Ha túl lágynak éreznénk a tésztát, lehet hozzá rakni még egy kevés lisztet. Úgy kevésbé kell óvatosnak lennünk, amikor formázzuk a tésztát A két óra eltelte után, szépen megkelt a tészta, s erősen olajon kézzel egy erősen olajos szilikon lapra szedtem kis gombócokat, s azon formáztam meg őket. Ezután forró olajba téve pár pillant alatt ropogósra sütöttem őket.
Végül még forrón megkentem fokhagymával, tejföllel és sajttal.