Bundáskenyér
2020. március 28. írta: Ízvilágom

Bundáskenyér

img_20200328_074411.jpgVannak napok mikor olyan éhesen ébred az ember, higy szinte azonnal enni akar. S vannak napok mikor otthonról végezzük a munkánkat, és nincs temérdek idő a reggeli elkészítésére. Ezért ilyenkor jól jön valami villámgyors, laktató és finomság. S ha ez még gyerekkori emlékeket is ébreszt, azt csak külön kellemes :) 

Ezért, hogy ne mindig csak főételeket hozzak, jöjjön a világ legegyszerűbb reggelije vagy vacsorája, amit még azok is el tudnak készíteni, akik antitalentumok a konyha világában. Szintén remek opció lehet, egy minimális erőfeszítés árán, a mi kis karanténban töltött napjainkban, hogy megszokott szendvicseket néha másra cseréjük. Persze millió alternativa létezik mind reggeli mind vacsora gyanánt, melyeket akár csak ötletet adván, fel is kívánok vonultatni idővel.

Így tehát, négy összetevő, pár perc és máris fogyaszthatjuk a sokszor feledésbe merülő, mégis remek kis bundáskenyerünket. Én emlékszem rá, hogy gyerekként sokszor volt ez a reggeli vagy vacsora egy kis teával például. Kellemes emlék :) 

Hozzávalók:

  • 2 -3 szelet kenyér fejenként
  • 2 tojás
  • csipet só
  • olaj

Elkészítés:

A tojásokat felverjük, sózzuk, közben az olajat felhevítjük. A kenyereket belemártjuk a felvert tojásba, majd a forró olajba mindkét felüket pár pillanat alatt megsütjük. És máris fogyasztható.

Tényleg csupán percek alatt elkészíthető reggelit vagy vacsorát kapunk.img_20200328_074359.jpgimg_20200328_074323.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7315566768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása