Körtés - fügés lencse saláta
2020. január 07. írta: Ízvilágom

Körtés - fügés lencse saláta

img_20200102_162952.jpgTalán elsőre furcsa lehet a kombináció, de a lencse semleges ízéhez bármely gyümölcs kiválóan illik, és mivel a körte is viszonylag semleges ízvilágú, ezért különösen kellemes elegyet alkotnak együtt. A füge pedig az édességet biztositja.

Ez az ételt az újév első napjáról megmaradt lencse kiváló felhasználása is lehet. 

Hozzávalók:

Az adag egy főre van számolva 

  • 100 g főtt lencse
  • Egy közepes nagyságú körte fele
  • 4 szem füge 

    Öntethez:

  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,5 dl szójaszósz (nálam gluténmentes)
  • ujjnyi friss gyömbér reszelve
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 dl olíva olaj

Elkészítés:

Az öntethez a hozzávalókat elegyítjük majd jó alaposan összerázzuk s hagyjuk összeérni az ízeket. A körtét és fügét apróra vágjuk, majd összekeverjük a lencsével, amit meglocsolunk az öntettel. Pici friss rozmaringgal megszórva azonnal fogyasztható. Önmagában, vagy akár aki szereti a húsokat édes ízekkel vegyíteni, köretként is tálalható. Igazán villámgyors étel. S még a hűtőnkben sem keletkezik maradék. 

img_20200102_163045.jpgimg_20200102_163040.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr2115392160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása