Talán elsőre furcsa lehet a kombináció, de a lencse semleges ízéhez bármely gyümölcs kiválóan illik, és mivel a körte is viszonylag semleges ízvilágú, ezért különösen kellemes elegyet alkotnak együtt. A füge pedig az édességet biztositja.
Ez az ételt az újév első napjáról megmaradt lencse kiváló felhasználása is lehet.
Hozzávalók:
Az adag egy főre van számolva
- 100 g főtt lencse
- Egy közepes nagyságú körte fele
- 4 szem füge
Öntethez:
- 0,5 dl balzsamecet
- 0,5 dl szójaszósz (nálam gluténmentes)
- ujjnyi friss gyömbér reszelve
- 1 teáskanál cukor
- 0,5 dl olíva olaj
Elkészítés:
Az öntethez a hozzávalókat elegyítjük majd jó alaposan összerázzuk s hagyjuk összeérni az ízeket. A körtét és fügét apróra vágjuk, majd összekeverjük a lencsével, amit meglocsolunk az öntettel. Pici friss rozmaringgal megszórva azonnal fogyasztható. Önmagában, vagy akár aki szereti a húsokat édes ízekkel vegyíteni, köretként is tálalható. Igazán villámgyors étel. S még a hűtőnkben sem keletkezik maradék.