Ez a recept ismét egy saját kreálmány. Egy valóban kalóriaszegény adagonként kb. 300 kcla körüli igazán gyors vega étel. Mivel ma későn értem haza, de holnapra mégiscsak kellett valami ebédnek valót alkotni, így született, ez a gyors, finom, egyszerű, maradék felhasználós saláta. Amibe gyakorlatilag bármi bele kerülhet amit a kamrában/hűtőben találunk. Ebben a melegben ne töltsünk a szükségesnel több időt a tűzhely mellett.
Ennek megfelelően én most a mennyiségeket sem mértem, csak úgy “szemre”, ahogyan a nagymamák szokták ;) Kétf adag lett belőle, amiből a kóstolót vacsorára fogyasztottam, a maradék pedig a holnapi ebédem lesz.
Hozzávalók:
- 1 negyed kígyóuborka felkockázva
- 1 kis cukkini felszeletelve
- 1 közepes padlizsán fele szeletekre vágva
- 5-6 szem szilva paradicsom félbe vagy negyedekre váva
- 5-10 dkg (amennyit éppen otthon találunk) gouda sajt (bármilyen sajt használható)
- 1marék dió
- 2 tojás
- fűszerek ízlés szerint (én most csak az alap fűszereket használtam: só, bors )
- kevés kókuszolaj
Elkészítés:
Az unorkát, cukkinit, paradicsomot, felszeleteljük s egy edénybe rakjuk és fűszerezzük, majd a nagyobb darabokra tört diót is hozzá adjuk. Közben a tojást keményre főzzük (kb. 10 perc), a padlizsánokat ujjnyi vastag karikára vájuk, sózzuk, majd egy kevés kókuszolajjal locsolva pirosra sütjük ( a padlizsán bármennyi olajat képes felvenni így ne locsoljuk agyon, azert mert beszívta azt). A padlizsánt keverjük össze a saláta többi összetevőjével.
Tálaláskor a tanyérra halmozzuk a zöldségeket, majd szeletekre vájuk a tojást, s tálaljuk. Tálalhatjuk natúr joghurttal is, de szerintem igy önmagában is kellemesen olajos, a padlizsán által beszívott kókuszolajtól.