Csicseriborsó saláta
2019. április 05. írta: Ízvilágom

Csicseriborsó saláta

Ismét egy saláta, ami rostban gazdag, hiszen aki glutènmentesen kènyszerül enni, annak a rostra nagy szüksège van. Ez a saláta finom, gyorsan elkészíthető, finom akár önmagában, akár köretként. 

Adag: 2-4 fő

Ár: kb. 1000 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 tk. só
  • 1 tk. feketebors
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 ek marokkói fűszerkeverék (én ezt magam készítettem: római kömény, örölt gyömbér, füstölt paprika, örölt szegfűszeg , örölt fahéj, őrölt szegfűbors, őrölt koriandermag, őrölt feketebirs, só) 
  • 1,5 dl olíva olaj 
  • 1kicsi lilakapáposzta negyede
  • 1csokor petrezselyem
  • 3 szál újhagyma
  • 1/4 kígyóuborka
  • 1 szár szárzeller
  • 250 g csicseriborsó (konzervvel gyorsabb, egyszerűbb)
  • 2 főtt tojás

Elkészítés:

A káposztát reszeljük le, vagy vájuk vékony csíkokra. Az uborkát, szárzellert vágjuk apró kockákra, a hagymát karikára, a tojást főzzük keményre. A mustárt, sót, borsot, marokkói fűszerkeveréket és olíva olajat jól keverjük ki egy nagy tálba. Ebbe öntsük bele a lecsepegtetett csicseriborsót, a zöldségeket, aprított petrezselymet, a főtt s szeletelt tojást, s jól keverjük össze. Tálaláskor megszórhatjukmeg keves marokkói fűszerkeverékkel, s tálalhatjuk köretként, de vegák önálló fogásként is bátran fogyaszthatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/14711271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása