Ismét egy saláta, ami rostban gazdag, hiszen aki glutènmentesen kènyszerül enni, annak a rostra nagy szüksège van. Ez a saláta finom, gyorsan elkészíthető, finom akár önmagában, akár köretként.
Adag: 2-4 fő
Ár: kb. 1000 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 tk. só
- 1 tk. feketebors
- 3 evőkanál mustár
- 1 ek marokkói fűszerkeverék (én ezt magam készítettem: római kömény, örölt gyömbér, füstölt paprika, örölt szegfűszeg , örölt fahéj, őrölt szegfűbors, őrölt koriandermag, őrölt feketebirs, só)
- 1,5 dl olíva olaj
- 1kicsi lilakapáposzta negyede
- 1csokor petrezselyem
- 3 szál újhagyma
- 1/4 kígyóuborka
- 1 szár szárzeller
- 250 g csicseriborsó (konzervvel gyorsabb, egyszerűbb)
- 2 főtt tojás
Elkészítés:
A káposztát reszeljük le, vagy vájuk vékony csíkokra. Az uborkát, szárzellert vágjuk apró kockákra, a hagymát karikára, a tojást főzzük keményre. A mustárt, sót, borsot, marokkói fűszerkeveréket és olíva olajat jól keverjük ki egy nagy tálba. Ebbe öntsük bele a lecsepegtetett csicseriborsót, a zöldségeket, aprított petrezselymet, a főtt s szeletelt tojást, s jól keverjük össze. Tálaláskor megszórhatjukmeg keves marokkói fűszerkeverékkel, s tálalhatjuk köretként, de vegák önálló fogásként is bátran fogyaszthatják.