Gyors, finom, reggelire, vacsorára, tízóraira, uzsonnára bármikor kellemes feltét akár pirítósnak, akár kétszer sültnek, de akár tészta feltétnek is.
Ez szintén egy olyan finomság, amit mindenki másképp készít, és ráadásul gluténmentes és laktózmentes. Én így készítem.
Adag: 2-4 fő
Ár: kb 1000 Ft
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 20 dkg gomba (én most fehér és barna csiperkét használtam vegyesen, de ha épp nem lenne friss, úgy használhatunk konzerv gombát is)
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 2 paradicsom kockázva héja nélkül (használhatunk konzerv paradicsomot is)
- 1 kk só
- 1 kk fekete bors
- 1 kk. cukor
- 1 kk oreganó
- 2 babérlevél
- 1 ek. olívaolaj
- 100 g sűrített paradicsom
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és kevés olíva olajon megpirítjuk. Nagyjából 5 perc után rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát is. Fűszerezzük, adjuk hozzá a babérlevelet és pirítsuk meg a gombát is. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a cukrot, és a citrom levét.
Tálalhatjuk pirítóssal, salátaként, de akár tészta feltétként is.