Paprikás csirke ízű, ropogós csirkeszárnyak
2018. szeptember 02. írta: Ízvilágom

Paprikás csirke ízű, ropogós csirkeszárnyak

paprikas_csirke_izu_ropogos_csirkeszarny_5.JPGNem egy ismert vagy hagyományos finomság ez a mostani, de ötvözve van benne egy kis Hungarikum és egy kis Amerika. :) Hiszen a csirkeszárny nagyon elterjedt és felkapott ropogtatni való Amerikában. A paprikás csirke viszont nagyon elterjedt és tipikus Magyarországon. Én most ötvöztem a két nép klasszikusait. Ez lett belőle :)

Adag: 2-4 fő

Ár: kb. 700 Ft

Elkészítési idő: 35-40 perc

Hozzávalók:

  • 0.5 kg csirkeszárny
  • kukorica liszt
  • étkezési kukorica keményítő
  • víz
  • 1 ek. füstölt piros paprika
  • 1 ek. csemege piros paprika
  • 1 ek. csípős piros paprika
  • bors
  • olaj (sütéshez minimum fél liter olaj szükséges, de legalább annyi amennyiben a szárnyak elmerülnek)
  • 1 fej közepes fej hagyma
  • 1 doboz tejföl (nálam laktózmentes)
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mossuk meg, szárítsuk meg, majd sózzuk be. Kis idő után készítsük elő a beforgatáshoz szükséges két edényt. Az egyikben keményítős liszt legyen, a másikban pedig víz. 

A besózott szárnyakat forgassuk a keményítős lisztbe, majd mártsuk bele a vízbe és újra hempergessük meg a keményítős lisztbe, ezután felforrósított bő olajba rakjuk és  nagyjából 5-8 percig süssük őket. Ezután szedjük ki a szárnyakat és egy zsírpapírral ellátott tepsibe rakjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket pirosra, figyelve arra, hogy félidőben forgassuk meg a szárnyakat. A sütés nagyjából 20-25 percet vesz igénybe. De folyamatosan ellenőrizzük a húst, nehogy odakozmáljon. Míg a szárnyak sülnek készítsük el a szószt/mártást. 

Ehhez egy fej hagymát robotgépben pépesítsünk (Aki bátrabb és bírja könnyek nélkül, az le is reszelheti), ezt keverjük össze egy csipet sóval, borssal, 1-1-1 evőkanál csípős, csemege és füstölt piros paprikával, az apróra vágott petrezselymet, majd adjuk hozzá a tejfölt és a legvégén, attól függően milyen sűrű a tejfölünk, 1 vagy 2 evőkanál keményítős lisztet. 

Amint a szárnyak megsültek, még forrón forgassuk bele a mártásba és helyezzük őket egy tányérra, s pár perc hűlés után már fogyasztható is.

Nem mondom, hogy nem leszünk tőle maszatosak, nem mondom, hogy egy tökéletes "első randis kaja", viszont finom, gazdaságos, gyors, ropogós( a ropogósságon a kukorica liszt és a keményítő nagyot lendít) és szerintem nem mindennapos, a megszokott csirkeszárnytól távol álló ropogtatni való.

paprikas_csirke_izu_ropogos_csirkeszarny_2.JPGpaprikas_csirke_izu_ropogos_csirkeszarny_3.JPGpaprikas_csirke_izu_ropogos_csirkeszarny_4.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4514206445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása