Forró leveske a vasárnapi menü elejére. Igazán kellemes, ízes, forró, finom.
Adag: 4 fő
Ár:1500 Ft
Elkészítési idő: kb. 3 óra
Hozzávalók:
- kb. 1 kg marhafarok darabokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 3 db friss sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db kisebb kb. 10 - 15 dkg zellergyökér
- 1 db kicsi karlábé
- 2 db nagyobb csiperke gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítés:
A marhafarkat betesszük a sütőbe a répával zöldséggel, hagymákkal és gombával együtt és addig sütjük amíg a húsos részek kívülről jól megpirulnak. Ezután egy nagy fazék aljára pakoljuk a húsokat és rárakjuk a zöldségeket, a petrezselyemzöldet, majd sózzuk borsozzuk és felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és lassan felforraljuk. Az első forrás után a legalacsonyabbra vesszük a gázt és gyöngyözve főzzük tovább. Amikor úgy látjuk, hogy az összes zöldség kész, akkor a húson kívül mindent kiszedünk a levesből és már csak a húst főzzük tovább. Még körülbelül 2 órán át főzzük lassú tűzön. Tálaláskor a zöldségeket és kevés tésztát (nálam Gluténmentes) adunk hozzá s forrón tálaljuk.