Brokkolis batyuk
2018. március 26. írta: Ízvilágom

Brokkolis batyuk

brokkolis_taska_1.JPGVolt otthon egy fej brokkolim, és egy kis maradék sajtom és tejfölöm. Elkezdtem agyalni, hogy vajon mit lehetne készíteni belőle, amivel nem kell sokat bíbelődni és minden maradékot el is tűntetek. Így születtek ezek a kis batyuk,melyek uzsonnára, vacsorára, reggelire, melegen vagy hidegen egyaránt finomak.

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 1 nagy tejföl fele (nálam laktózmentes)
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 5 dkg eidami sajt (nálam kb ennyi maradt meg, de minél több van annál jobb)
  • 1 tojás
  • rizslapok
  • olaj a kenéshez

Elkészítés:

A brokkolit sós vízbe félpuhára főzzük majd leszűrjük. Az olaj és a rizslap kivételével a többi hozzávalót összekeverjük majd bele forgatjuk a brokkolikat.

Egy batyuhoz három rizslapot áztatunk vízbe, hogy megpuhuljon, majd jól lecsepegtetve sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk (fontos, hogy jól le legyenek csepegtetve, máskülönben feltekeréskor szétcsúsznak), megtöltjük őket két kanál brokkolis keverékkel, majd gyorsan behajtogatjuk a széleit, és feltekerjük őket, vagy felhajtjuk, ahogy sikerül. Lényeg, hogy szép kis batyukat kapjunk. Ezután kenjük le a tetejüket olajjal, majd előmelegített sütőben 160 fokon, 40 -50 perc alatt süssük készre őket. Amikor már kezd pirosodni a batyuk teteje akkor már késznek lehet nyilvánítani őket. 

brokkolis_taska_3.JPGbrokkolis_taska_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6613781862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása