Volt otthon egy fej brokkolim, és egy kis maradék sajtom és tejfölöm. Elkezdtem agyalni, hogy vajon mit lehetne készíteni belőle, amivel nem kell sokat bíbelődni és minden maradékot el is tűntetek. Így születtek ezek a kis batyuk,melyek uzsonnára, vacsorára, reggelire, melegen vagy hidegen egyaránt finomak.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej brokkoli
- 1 nagy tejföl fele (nálam laktózmentes)
- 1 evőkanál majonéz
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 5 dkg eidami sajt (nálam kb ennyi maradt meg, de minél több van annál jobb)
- 1 tojás
- rizslapok
- olaj a kenéshez
Elkészítés:
A brokkolit sós vízbe félpuhára főzzük majd leszűrjük. Az olaj és a rizslap kivételével a többi hozzávalót összekeverjük majd bele forgatjuk a brokkolikat.
Egy batyuhoz három rizslapot áztatunk vízbe, hogy megpuhuljon, majd jól lecsepegtetve sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk (fontos, hogy jól le legyenek csepegtetve, máskülönben feltekeréskor szétcsúsznak), megtöltjük őket két kanál brokkolis keverékkel, majd gyorsan behajtogatjuk a széleit, és feltekerjük őket, vagy felhajtjuk, ahogy sikerül. Lényeg, hogy szép kis batyukat kapjunk. Ezután kenjük le a tetejüket olajjal, majd előmelegített sütőben 160 fokon, 40 -50 perc alatt süssük készre őket. Amikor már kezd pirosodni a batyuk teteje akkor már késznek lehet nyilvánítani őket.