Kolbászos sajtos omlett reggelire
2018. február 28. írta: Ízvilágom

Kolbászos sajtos omlett reggelire

kolbaszos_sajtos_omlett_-glutenmentes_11.JPGA reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ezt nem lehet elégszer elmondani. Nem mindegy az sem ki mivel indítja a napot. Fontos a megfelelő energia, a megfelelő fehérje, vitamin, és zsír bevitele. Enélkül kevésbé tudunk jól teljesíteni az iskolában, az óvodában, a munkahelyen, és egyáltalán a hétköznapokban.

Ezért egy gyors, finom, olcsó reggelit készítettem, mely tartalmazza mindazon szükséges tápanyagokat, melyekkel könnyebben indulhat a napunk.

Tojás: a tévhitekkel ellentétben, a tojás igenis fontos tápanyagokat tartalmaz. A, E, B vitamin, folsav, vas, foszfor, magnézium és számos ásványi anyag található benne, nem beszélve a fehérje tartalmáról.

Lilahagyma: C vitamin bomba, segíti a szervezet méregtelenítését, csökkenti a vércukor szintet, védi a szívet, B vitamint tartalmaz, segít a bacilusok elpusztításában, és nem mellékesen az emésztést is segíti.

Kolbász:sült kolbász beindítja és javítja az anyagcserét, a tojás és a hagyma tökéletes kiegészítője :) és finom :) 

Petrezselyem: magas a jód tartalma,kalóriatartalma alacsony, tápértéke maga, vízhajtó, méregtelenítő,

Adag: 2 fő

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 4 tojás (én szabad tartású tyúkok tojásait veszem, de ez ízlés kérdése)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 10 dkg paraszt kolbász 
  • csipet só 
  • csipet fekete bors
  • 1 teáskanál disznózsír
  • 1 marék reszelt sajt (nálam laktózmentes)
  • Pár szál petrezselyem

Elkészítés:

A kolbászt felkarikázzuk, és kevés disznózsíron elkezdjük sütni, egy sütőbe is rakható magasabb falú serpenyőbe. Eközben felszeleteljük a lilahagymát, majd mikor a kolbász már kieresztette a zsírját, rászórjuk a hagymát. Míg ezek sülnek, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a kolbászra és a hagymára. Nem keverjük, hanem hagyjuk szépen lassan sülni. Szórjuk meg petrezselyemmel, kevés sajttal és kb. 5 perc után berakjuk az előmelegített sütőbe és készre sütjük. Az egész folyamat mosogatással együtt bőséggel megvan 20 perc alatt :)

kolbaszos_sajtos_omlett_-glutenmentes_7.JPGkolbaszos_sajtos_omlett_-glutenmentes_4.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4813706024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása